Locatietheater, muziek in de natuur en streekmarkten

Er zijn bijzonder veel leuke evenementen en activiteiten in Drenthe en omstreken. Van kleine buitentheater festivals, openlucht theater tot culinaire markten. Erg leuk om in te passen in je reis.

ULTIEM LEUKE COMBI VAN ERVARINGEN MET EEN HOOG TRALALAGEVOEL!

Kijk in de agenda naar wat je aanspreekt en informeer welke combi met Tralaluna verblijf te (ver)kiezen valt.

INDIAN FOOD FESTIVAL

Even heel wat anders dan onze Proef de Streek Roadtrip waarbij het gaat om streekprodukten. Evengoed in Drenthe en zeer smakelijk: Indian Food Festival.
Midden in de Drentse Wildernis kun je je helemaal onderdompelen in Indian food en fibes. Met maar liefst 100 verschillende Indiase gerechten – bereid met liefde en ervaring – door een groep home chefs en professionele koks. Dit culinaire feest in het magische bos is verder goed gevuld met 
dans (klassiek & Bollywood), muziek, yoga, meditatie, breath work en nog veel meer. En natuurlijk draaien er ook iconische Bollywood movies! 
 
Waar: Landgoed Mariahoeve in Papenvoort 
Wanneer: van 30 september tot en met 2 oktober. 
Je kunt komen kamperen met je tent of wagen, een accommodatie huren op de camping of een busje ophalen bij Tralaluna. 
Klik hier voor verdere info over en aanmelden voor het (gratis) het Indian Food Festival

indian food festival

De Koopman van Venetië - Shakespeare Theater Diever 

In dit openlucht theater worden als 75 jaar lang toneelstukken van Shakespeare, die nog altijd relevant en actueel kunnen zijn.

Deze zomer speelt 'De koopman van van Venetië'. De jonge Venetiaanse Bassanio heeft flink wat geld nodig om als huwelijkskandidaat kans te maken op de beeldschone Portia. Via een bevriende koopman leent hij geld van de woekeraar Shylock op voorwaarde dat hij het binnen drie maanden zal terugbetalen. Zo niet, dan is hij Shylock een pond van zijn eigen vlees schuldig. Het lukt Bassanio aardig goed om met het geleende geld indruk te maken op Portia, tot het bericht komt dat de schepen van de bevriende koopman op zee zijn vergaan. Op tijd terugbetalen is opeens niet meer mogelijk en Shylock eist zijn pond vlees op. Er is uiteindelijk heel wat list en bedrog voor nodig om deze tragische komedie met vrolijkheid te eindigen.

Diverse data in juli, augustus en september.  8, 24, 25 juni, 1, 2, 8, 9 juli en 10 augustus (trye out); 12 (première), 13, 17, 19, 20, 24, 26, 27, 31 augustus. 2, 3, 9, 10, 16 en 17 september 21.00. 

Shakespeare theater met Tralaluna min

 

SEPTEMBER

 • 16-18 september Festival der Zoete Verleidingen: 3 dagen draait alles om Zoet op deze verleidelijke fair met zorgvuldig geselecteerde stands en tal van demonstraties, workshops en optredens. 
 • 17-18 sep: Smaakmakersfestival, De Wijk (muziek en foodfestival)
 • ...Stiefkieken - Westerbork. Levende beelden wedstrijd.

Oktober

22 + 23 oktober Verhalenweekend Drenthe. In heel Drenthe zijn dit weekend extra verhalen te beleven. Check de agenda of kies voor een verhalen roadtrip, dan ga je het allemaal meemaken!

Cultureel genieten in Drenthe

Cultireel cafe de Amer. Café De Amer in het Drentse Amen is één van de bekendste kleine podia van Noord-Nederland. Hier geniet je van uiteenlopende muziekstijlen in een authentieke, bruine kroeg met een gemoedelijke sfeer. De concerten zijn intieme, betoverende gebeurtenissen met een bijzondere wisselwerking tussen artiesten en publiek. Bekende artiesten uit binnen- en buitenland spelen hier dan ook maar wat graag. Je vindt het concertprogramma hier.

 Diverse data in overleg. Een onvergetelijke bijzondere ervaring, die krijg je zeker met een vertelwandeling met Niels Brandaan Cotterink. Je gaat, met je eigen gezelschap, op pad met vertel- en woordkunstenaar Niels Brandaan Cotterink en al verhalend en verbeeldend maak je een tocht wandelend door Orvelte en over het Orvelterveld. Niels geeft ook voorstellingen en vertelling in zijn theater, op zijn erf en trekt door het land. Wil je een vertelwandeling, dan is de dag en tijd te overleggen via Huis Brandaan

vertelwandeling Niels Brandaan met Tralaluna min

 

 

Leuke markten in Drenthe

De Biologische Boerenmarkt Frederiksoord - elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

De vlooienmarkten van Bakkeveen  in de open lucht zijn grootst, met  meer dan 500 standhouders. 2 april, 7 en 21 mei; 4 en 18 juni; 2 en 23 juli; 6 en 20 augustus; 3 en 17 september; 1 oktober.

 

AUGUSTUS

Nooitgenoeg - Een vertelling over verandering, hoop en liefde. Geweest, het was prachtig!

 nooit

Vertelling door Niels Brandaan Cotterink. Niels is verhalenverteller en theatermaker in heel zijn wezen; Een meester in de woord-, en vertelkunst met een tomeloze verbeeldingskracht en rijke fantasie.

Een wollig eitje, waardig gedragen door een blad aan de tak van een appelboom, ligt hoog en droog te wachten in de zon. Op een dag komt het eitje uit en ziet het rupsje het licht. “Woh dan!” zegt ze.
Hongerig als een paard zet zij haar stevige kaken in een sappige appel en knaagt zich gulzig een weg door het vruchtvlees. Dagen achtereen eet zij zich door van alles heen. Maar genoeg heeft zij nooit.
Na het eten van een suikerspin bezint zij zich en spint van haar gedachten een huisje waarin zij aan een nieuw leven begint.

“Prachtig spel, ongelooflijk wat hij laat zien met zijn spel en de weinige attributen. Goed verhaal, voor iedereen herkenbaar.”
“Niels is een kunstenaar pur sang. Niels vertelt met veel passie, ritme en rijm het alom bekende verhaal van rupsje Nooit genoeg. Poëtische intieme voorstelling."

Wanneer: zondag 31 juli  en zondag 14 augustus. Tijd: 14.30 (inloop) voorstelling start om 15.00 en duurt circa 3 kwartier.

Waar: Fruithof, Tuinen van Frederiksoord

Tickets: de entree is gratis, aanmelden is wel nodig en kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vol=Vol

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt met dank aan de Provincie Drenthe, gemeente Westerveld, en betreft een samenweking tussen Evenbijkomen, Tralaluna, de Fruithof en verhalenhuis Brandaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 Locatietheater 'Hier Valt niets te halen'   7-8-9-10 juli Geweest, het was prachtig!

Hier valt niets te halen Tralaluna roadtrip min

Nadat ze eerst 19 keer op Oeral spelen komt deze theaterproductie naar een zeer bijzondere locatie: CoCo Maria in Veenhuizen waar ze spelen op het veld van Het Derde Gesticht. Hoopvol locatietheater over leven met geldproblemen. In Nederland leeft acht procent van de gezinnen in armoede. Een op de twaalf kinderen groeit er zelfs in op. Met dans, livemuziek en teksten op basis van interviews en documentair materiaal, maakt theatermaker Maarten Smit invoelbaar wat armoede in Nederland betekent.

Een muzikale voorstelling over schaamte, dozen vol ongeopende post én hoopgevend menselijk contact.

Productie van Wabi Sabi theater in samenwerking met Peergroup en Het Houten Huis. Voor verdere info en rechtstreeks bestellen van kaarten, verwijzen we graag naar Peegroup.

Hier valt niets te halen Tralaluna trailer min

Lofende recensies

Deze voorstelling speelde onlangs op Oerol en kreeg lovende recencies. 

'Wat een raak spel, wat een knellende muziek'.

Eric Nederkoorn, Dagblad van het Noorden

Lees het complete verslag in de Theaterkrant.

Prachtige locatie 

De voorstelling speelt op een prachtige locatie in Veenhuizen: Coco Maria. Deze plek en de mensen, wij zijn er voor gevallen. Daarom helpen wij graag als vrijwilliger mee om deze voorstelling mogelijk te maken en gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Eten op Locatie
Maak er meteen een middagje uit van en kom ook eten bij Coco Maria. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juli kun je, voorafgaand aan de voorstelling, genieten van een biologisch vegetarische dagschotel. Inloop vanaf 18:30 uur.

Op zondag 10 juli is het eten ná de voorstelling, vanaf 17:30 uur. Marije Lamsma van de Kookpit bereidt dagelijks een verse maaltijd op basis van biologische seizoensgebonden groenten, gecombineerd met wildpluk. Gezond en razend lekker! Kosten: €15 per persoon. Voor maximaal 50 personen, dus nu geldt letterlijk OP=OP! Aanmelden hiervoor kan rechtstreeks bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaartjes reserveren kan rechtstreeks via Peergroup.

Wil je ook graag een Tralaluna verblijf? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan stellen we concreet wat voor.

GEWEEST, volgend jaar weer!  Camping BuitenLand SOLO RETREATS

Solo retreats camping Buitenland met Tralaluna min

"De afgelopen retreats waren een enorm succes! Alle deelnemers gingen enthousiast en vol nieuwe inzichten weer naar huis. De een kwam om aan een ondernemersplan te werken, de ander om even echt helemaal niks te doen, en weer een ander om een intense gebeurtenis te verwerken.
Het aanbod hebben we zo samengesteld dat het je ondersteunt in het alleen zijn en je weer helemaal in je eigen creatieve flow terecht komt. Hoe jij je solo tijd gebruikt is aan jou: tijd nemen om te schrijven of te werken, creatieve ruimte ervaren voor een project, uitrusten, of je te herinneren wie je ook alweer was zonder gezin. De één besluit misschien vier dagen stil te zijn, de ander drinkt juist graag een wijntje en voert ‘s avonds een goed gesprek met een mede Sologanger. Iedereen kan zichzelf zijn en zijn eigen route bepalen.

Beschikbare data:
13 - 17 juni en 20 - 24 juni

Je hebt alle vrijheid om aan en te haken bij het programma. Een greep uit wat er zoal wordt aangeboden: Kampvuursoep; Yoga; IJstraining; Ademsessie; Wandelcoaching; Massage in het bos; Digital Detox; Schilderen; Mountainbiken; Houthakken en Slow cooking.

Voor meer informatie over de SOLO Retreats camping Buitenland. De retreat boek je bij hen. Wil je een fijn verblijf? Wij zetten met alle liefde een Tralaluna slaapwagen voor je neer.Haal&brengservice, opgemaakte bedden, een ligstoel erbij? We fixen het voor je!

MEI

 • Tuin en Culinair Fair Veenhuizen.

Op zaterdag 16 juli kun je mee met een interessante wandeling (11 km) 'Over een rijkdom aan natuur en lekkere geitenkaas'. Je wandelt door et prachtige Drentse Aa, naar de biologische geitenhouderij de Kruidenwei, waar je geniet van een lunch.

Noord nederland te voet met Tralaluna min

De wandeling wordt georganiseerd door Noord Nederland te Voet. De eko-wandelingen zijn ontworpen voor nieuwsgierige mensen die van geschiedenis wandelen, natuur, lekker en biologisch eten houden. De wandelingen zijn gericht op het kennismaken met het landschap van Noord-Nederland en duurzaam verbouwd en seizoensgebonden voedsel en hun producenten.

Kunst Noord Nu

In de voormalige tuinbouwschool van Frederiksoord worden vanaf 26 mei tot en met 14 augustus vier exposities met hedendaagse kunst gehouden.

Noord Nu met Tralaluna min

JUNI

 • 3-6 juni Worteldagen is een kleinschalig beeldend theater festival in het dorpje Norg.Shakespeare Romeo en Julia in openlucht theater Diever. Diverse data in juni, juli, augustus en september.
 • 5 en 6 juni Paard en Erfgoed in Frederiksoord
 • 9-11 juni Holland International Blues Festival, Grolloo. Internationale keur aan artiesten op prachtige locaties als in schuren, kerk, cafes en de buitenlucht.
 • 10-12 juni: GrachtenfestivalMeppel (muziek)
 • 11-12 juni: Vocaal Festival, Annen (muziek)
 • 12 juni: In 't gras, Valthe (muziek)
 • 16 juni: Barrelfood, Emmen (muziek en foodfestival)
 • 18 juni: Folk veur volk festival, Alden (muziek)
 • 19 juni: Alles Kids, Emmen (kinderfestival)

JULI

GEWEEST, volgend jaar weer!   Festivalderaa Dit jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa op 30 juni - 3 juli, drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Verrassende artiesten en voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg. Check het programma van Festivalderaa.

Festivalderaa met Tralaluna min