Tralaluna Tiny House on Wheels

Het begon met het maken van een B&B, iets met een bed, bank en vooral het combineren van kekke spullen, nieuw en gebruikt. Pas naderhand ontdekte we dat het 'vintage' en 'upcycling' was wat het was. De smaak kregen we in ieder geval te pakken. Bij toeval stuitte we daarna op een oldtimer kampeerbusje, zagen daar een huisje op wielen in en alras creeerde we ons eerste 'mobiele gastenverblijf'. Ons voordeel is dat we snel potentie zien in spullen met een verhaal, een leuke omschrijving waarmee je eigenlijk alles wat oud is kunt upgraden naar iets van waarde, een soort verbaal pimpen zeg maar. Dus menig krakkemikkig kampeerbus  en later ook oldtimer caravan rolde de klusschuur binnen, om er (soms best even later) stralend weer uit te rollen.

Tiny Casita Luna upcycling vintage  Tiny Neef Herbert

We gingen ze verhuren als mobiel gastenverblijf, met ingredienten waarvan wij zagen dat ze belangrijk waren. Aandacht, plezier en oprecht gastheerschap. Terug te vinden in de tijd voor een bak koffie, een verhaal en 'moeite' doen om er voor ieder wat speciaals van te maken. En zo houden wij er zelf ook plezier in. Iets nieuws en onderscheidends neerzetten, dat smaakt ons wel naar meer.

Overnachten met een beleving 

Ondertussen volgen we al jaren vol interesse de opmars van de Tiny Houses. De link naar onze Casita on Wheels is snel gelegd: een klein huisje met alles erop en eraan, voldoende en niet meer dan wat je nodig hebt. Slim omgaan met kleine ruimtes, de uitdaging om het zo te bouwen en inrichten dat het functioneel èn sfeervol is. Een huisje waar je je heerlijk in thuis voelt en je bevrijdt voelt van de overdaad aan spullen. Spullen ooit begerenswaardig maar eenmaal in bezit ook een last. Je bent er maar druk mee, met het vergaren, verplaatsen en onderhouden ervan. Hoe zou het zijn om met minder spullen te leven, goedkoper te wonen, niet hoeven te werken voor een torenhoge hypotheek en vaste lasten? Zou je meer vrijheid voelen? 

Tiny oldtimer Tijd over voor het ultieme Tralala gevoel

Boeiende materie, waar wij graag verder in duiken. Ons plan in een notendop: Tiny Houses on Wheels maken, duurzaam en met creatieve upcycling, die we gaan verhuren op bijzondere plekjes voor een Tiny House Experience. Voor ons een nieuwe uitdaging, voor de bijzondere plekjes een leuke originele aanwinst en voor alle gasten een beleving.

Nog een duwtje nodig...

Om ons plan te kunnen starten moeten we voor eind mei 2018 onze crowdfunding rond hebben. We zoeken dus mensen die het project financieel willen ondersteunen (dat kan al vanaf €50) en ons plan willen delen. Uiteraard niet voor niets. Door aan te haken kun je onderdeel worden van het geheel, ben je welkom op ons feest èn creeer je dus ook je eigen originele weekendje weg. Nieuwsgierig? Kijk op onze crowdfund campagnepagina voor ons filmpje en verdere tekst en uitleg. 

Tiny crowdfunding  Tiny Tralaluna Crowdfunding