Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Tralaluna Tiny House on Wheels

Het begon met het maken van een B&B, iets met een bed, bank en vooral het combineren van kekke spullen, nieuw en gebruikt. Pas naderhand ontdekte we dat het 'vintage' en 'upcycling' was wat het was. De smaak kregen we in ieder geval te pakken. Bij toeval stuitte we daarna op een oldtimer kampeerbusje, zagen daar een huisje op wielen in en alras creeerde we ons eerste 'mobiele gastenverblijf'. Ons voordeel is dat we snel potentie zien in spullen met een verhaal, een leuke omschrijving waarmee je eigenlijk alles wat oud is kunt upgraden naar iets van waarde, een soort verbaal pimpen zeg maar. Dus menig krakkemikkig kampeerbus  en later ook oldtimer caravan rolde de klusschuur binnen, om er (soms best even later) stralend weer uit te rollen.

Tiny Casita Luna upcycling vintage  Tiny Neef Herbert

We gingen ze verhuren als mobiel gastenverblijf, met ingredienten waarvan wij zagen dat ze belangrijk waren. Aandacht, plezier en oprecht gastheerschap. Terug te vinden in de tijd voor een bak koffie, een verhaal en 'moeite' doen om er voor ieder wat speciaals van te maken. En zo houden wij er zelf ook plezier in. Iets nieuws en onderscheidends neerzetten, dat smaakt ons wel naar meer.

Overnachten met een beleving 

Ondertussen volgen we al jaren vol interesse de opmars van de Tiny Houses. De link naar onze Casita on Wheels is snel gelegd: een klein huisje met alles erop en eraan, voldoende en niet meer dan wat je nodig hebt. Slim omgaan met kleine ruimtes, de uitdaging om het zo te bouwen en inrichten dat het functioneel èn sfeervol is. Een huisje waar je je heerlijk in thuis voelt en je bevrijdt voelt van de overdaad aan spullen. Spullen ooit begerenswaardig maar eenmaal in bezit ook een last. Je bent er maar druk mee, met het vergaren, verplaatsen en onderhouden ervan. Hoe zou het zijn om met minder spullen te leven, goedkoper te wonen, niet hoeven te werken voor een torenhoge hypotheek en vaste lasten? Zou je meer vrijheid voelen? 

Tiny oldtimer Tijd over voor het ultieme Tralala gevoel

Boeiende materie, waar wij graag verder in duiken. Ons plan in een notendop: Tiny Houses on Wheels maken, duurzaam en met creatieve upcycling, die we gaan verhuren op bijzondere plekjes voor een Tiny House Experience. Voor ons een nieuwe uitdaging, voor de bijzondere plekjes een leuke originele aanwinst en voor alle gasten een beleving.

Nog een duwtje nodig...

Om ons plan te kunnen starten moeten we voor eind mei 2018 onze crowdfunding rond hebben. We zoeken dus mensen die het project financieel willen ondersteunen (dat kan al vanaf €50) en ons plan willen delen. Uiteraard niet voor niets. Door aan te haken kun je onderdeel worden van het geheel, ben je welkom op ons feest èn creeer je dus ook je eigen originele weekendje weg. Nieuwsgierig? Kijk op onze crowdfund campagnepagina voor ons filmpje en verdere tekst en uitleg. 

Tiny crowdfunding  Tiny Tralaluna Crowdfunding

 

 

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?