Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Van je hobby je werk maken, een droom die uitkomt. Zo is het te vatten, Tralaluna in een notendop. Waar je in de status van hobby jezelf nog hebt te beteugelen, qua investering in tijd en centen, daar mag, of moet, je wanneer je een business te runnen hebt, heeelemaal los gaan. Toch? Joehoe, Hosanna!! Had je gedacht. De rozewolk is niet, the sky is niet de limit.

Het klinkt zo logisch, alles met mate, grenzen en focus, volg je gevoel en luister naar je verstand. Logisch en toch geen appeltje-eitje. Althans voor ons. In de flow van ‘dit is leuk!!’ trokken we heel wat naar ons toe. Van caravans, busjes, een oude legertruck, doorgeroeste kruiwagens (alles op wielen heeft potentie) tot kinderledikantjes, 3 koffers vol koffiekopjes, nog een nostalgisch lampekapje en circa 200 meter retro gordijnstof… Allemaal waardevol om nog eens te gaan gebruiken of te verkopen. En inde tussentijd te koesteren. Vergaren en bewaren, daar zijn we allerbest goed in.
Nu is het tijd om de kunst van het minderen maar eens onder de knie te krijgen. Wat is er veel moois over geschreven het afgelopen jaar. Met handige lijstjes en tips en trics. En het levende voorbeeld, het proces van Astrid in Flow magazine. Inspirerend en vermakelijk schreef zij een jaar lang over de zin en onzin van ontspullen. Aan mijn voorstudie zal het niet liggen, de theorie is in huis. Ook de overtuiging dat het goed doet, opruimen en jezelf (en je omgeving) ontdoen van wat ballast. Met weinig bepakking reizen, daar wordt een mens happy van. Als ik daarbij voor ogen hou dat alle spullen een hun reis vervolgen, hun verhaal verder gaat, dan wordt het nog spannend ook. Dus ga ik de challenge aan en zet in: iedere week gaan minstens 3 dingen weg: verkopen, hergebruiken of weggegeven. Links- of rechtsom, er gaat wat rollen!

 

Travel light quote

Een eerste afscheid is in gang gezet: het besteleendje waar Martin heel wat uurtjes aan heeft besteed wordt deze week geveild…Een compilatie van het besteleendje kun jij hier bekijken. 

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?