Van je hobby je werk maken, een droom die uitkomt. Zo is het te vatten, Tralaluna in een notendop. Waar je in de status van hobby jezelf nog hebt te beteugelen, qua investering in tijd en centen, daar mag, of moet, je wanneer je een business te runnen hebt, heeelemaal los gaan. Toch? Joehoe, Hosanna!! Had je gedacht. De rozewolk is niet, the sky is niet de limit.

Het klinkt zo logisch, alles met mate, grenzen en focus, volg je gevoel en luister naar je verstand. Logisch en toch geen appeltje-eitje. Althans voor ons. In de flow van ‘dit is leuk!!’ trokken we heel wat naar ons toe. Van caravans, busjes, een oude legertruck, doorgeroeste kruiwagens (alles op wielen heeft potentie) tot kinderledikantjes, 3 koffers vol koffiekopjes, nog een nostalgisch lampekapje en circa 200 meter retro gordijnstof… Allemaal waardevol om nog eens te gaan gebruiken of te verkopen. En inde tussentijd te koesteren. Vergaren en bewaren, daar zijn we allerbest goed in.
Nu is het tijd om de kunst van het minderen maar eens onder de knie te krijgen. Wat is er veel moois over geschreven het afgelopen jaar. Met handige lijstjes en tips en trics. En het levende voorbeeld, het proces van Astrid in Flow magazine. Inspirerend en vermakelijk schreef zij een jaar lang over de zin en onzin van ontspullen. Aan mijn voorstudie zal het niet liggen, de theorie is in huis. Ook de overtuiging dat het goed doet, opruimen en jezelf (en je omgeving) ontdoen van wat ballast. Met weinig bepakking reizen, daar wordt een mens happy van. Als ik daarbij voor ogen hou dat alle spullen een hun reis vervolgen, hun verhaal verder gaat, dan wordt het nog spannend ook. Dus ga ik de challenge aan en zet in: iedere week gaan minstens 3 dingen weg: verkopen, hergebruiken of weggegeven. Links- of rechtsom, er gaat wat rollen!

 

Travel light quote

Een eerste afscheid is in gang gezet: het besteleendje waar Martin heel wat uurtjes aan heeft besteed wordt deze week geveild…Een compilatie van het besteleendje kun jij hier bekijken.