Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Een vakantie kiezen voor het gezin, het kan een hele bevalling zijn. Je wilt met ieders wensen en behoeftes rekening houden en in het grote aanbod datgene eruit pikken wat jullie het beste past. Je hebt bijna een vakantie nodig wil je het allemaal verkennen en tot een besluit komen. Je vraagt je af ‘een kampeerbusje, is dat wat voor ons?’

Met de kinderen op pad in een kampeerbusje: een super leuk idee! Dat vinden wij èn de gezinnen die we hebben mogen ontvangen bij Tralaluna.

Daarom wel:

  • Het blijkt voor de kinderen een groot feest om met een kampeerbusje op vakantie te gaan. Het spannende van rijden in de bus en ook te zien hoe vader of moeder daarin nog de slag te pakken moet krijgen geeft vaak hilariteit en veel gegiegel. Sommige kinderen letten bij de uitleg zo goed op dat ze hun ouders kunnen wijzen op iets als het checken van de kastdeurtjes voor vertrek. Er ontstaat een leuk samenwerken en saamhorigheid. Knus bij elkaar slapen en ’s ochtends wakker worden, kinderen vinden dat supergezellig!
  • Op pad met een kampeerbus is avontuurlijk. Waar gaan we gaan we heen, wat gaan we ontdekken? Niet alleen het eindpunt, de camping, is waar het leuk is. Onderweg is van veel te zien en te beleven. En doordat je alles ‘in huis hebt’ kun je ieder moment een leuke pitstop maken. Even een balletje trappen, koffie zetten of een uitgebreide lunch maken bijvoorbeeld.
  • Ongebonden en meer vrijheid. Ook dat geeft reizen met een kampeerbus. Perfect als je een kleintje hebt die nog een slaapje moet doen. Of de kleine slaapt onderweg, al rijdend, of je parkeert op een mooi landweggetje voor een fijne siësta. Zeker ‘jonge’ ouders genieten hier dubbel van en voelen zich even minder geleefd door de vaste behoeftes van hun kind. De kinderen op hun beurt hebben hun vaste honk en zo geen last van het verkassen en hoeven niet te wennen aan een nieuwe slaapplek.

TIP Zeker als kinderen wat ouder worden, willen ze graag wat langer dan 1 dag op een camping blijven. Wij raden dan ook aan om twee of drie dagen op een plek te blijven om daarna weer verder te gaan.

Daarom niet

Uiteraard zijn er ook redenen om niet met je kids op pad te gaan met een kampeerbusje. Bezint eer ge begint, wetende dat:

  • de luxe is betrekkelijk. Echt groot en ruim is een kampeerbus van binnen niet dus je moet wel in close harmony kunnen zijn. Wat meer eigen space kun je overigens goed creeeren door een bijzettentje mee te nemen.
  • camperen blijft een vorm van kamperen. Houd je niet van kamperen, vraag je dan goed af waarom niet en of je deze daaroms niet evengoed tegenkomt wanneer je voor een kampeerbus kiest. 
  • sommige kinderen willen ook op vakantie graag 'thuis blijven'. Zij brengen hun vakantie liever 3 weken op een vaste plek door waardoor ze ook meer kans hebben op een vakantievriendje voor langere tijd. Ook zijn er volwassenen die meer rust ervaren wanneer ze op een plek vertoeven.

Overweeg je om met een Tralaluna kampeerbusje op vakantie te gaan, dan is ook het volgende handig om te weten:

Gordels?
Onze oldtimer kampeerbusjes kennen in principe niet de verplichting van gordels. In alle kampeerbussen zijn nu wel gordels voorin geïnstalleerd. Op de bijrijderstoel kan dus een maxi-cosi of kinderzitje bevestigd worden. De Columbus heeft ook twee zitplaatsen achterin met een (heup)gordel. De zitplaatsen in de andere bussen hebben dus geen gordel. Daarbij zit je ook zijwaarts. Wil je graag meerdere kinderen in de gordels, dan kun je er ook voor kiezen om een van onze retro-caravans aan te haken.

Sanitair?
De meeste Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een keukentje met stromend water. Met daarbij een spiegeltje aan de wand kom je een heel eind. Voor alle Casita on Wheels geldt dat er geen toilet ingebouwd zit. Sommigen zien dit als tekortkoming. Wij zien het voordeel ervan: het scheelt nare luchtjes en een schoonmaakklusje. De sanitaire voorziening op de kampeerterreinen die wij tippen, zijn bovendien prima, veelal zelfs luxueus.

Kachel?
Alle Casita on Wheels hebben een gas- en/of electrisch kacheltje aan boord. Ga je op pad tijdens de frissere periodes? Dan krijg je van ons een extra dekentje en waterkruikjes mee.

Ben je er al uit? Is het wat voor je om met je kind(eren) en een kampeerbusje op pad te gaan? Wil je verder nagaan of je juist bij Tralaluna moet zijn? Check dan ook ons blog en LEES VERDER  http://www.tralaluna.nl/…/107-18-redenen-om-wel-of-geen-kam…

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?