Een vakantie kiezen voor het gezin, het kan een hele bevalling zijn. Je wilt met ieders wensen en behoeftes rekening houden en in het grote aanbod datgene eruit pikken wat jullie het beste past. Je hebt bijna een vakantie nodig wil je het allemaal verkennen en tot een besluit komen. Je vraagt je af ‘een kampeerbusje, is dat wat voor ons?’

Met de kinderen op pad in een kampeerbusje: een super leuk idee! Dat vinden wij èn de gezinnen die we hebben mogen ontvangen bij Tralaluna.

Daarom wel:

  • Het blijkt voor de kinderen een groot feest om met een kampeerbusje op vakantie te gaan. Het spannende van rijden in de bus en ook te zien hoe vader of moeder daarin nog de slag te pakken moet krijgen geeft vaak hilariteit en veel gegiegel. Sommige kinderen letten bij de uitleg zo goed op dat ze hun ouders kunnen wijzen op iets als het checken van de kastdeurtjes voor vertrek. Er ontstaat een leuk samenwerken en saamhorigheid. Knus bij elkaar slapen en ’s ochtends wakker worden, kinderen vinden dat supergezellig!
  • Op pad met een kampeerbus is avontuurlijk. Waar gaan we gaan we heen, wat gaan we ontdekken? Niet alleen het eindpunt, de camping, is waar het leuk is. Onderweg is van veel te zien en te beleven. En doordat je alles ‘in huis hebt’ kun je ieder moment een leuke pitstop maken. Even een balletje trappen, koffie zetten of een uitgebreide lunch maken bijvoorbeeld.
  • Ongebonden en meer vrijheid. Ook dat geeft reizen met een kampeerbus. Perfect als je een kleintje hebt die nog een slaapje moet doen. Of de kleine slaapt onderweg, al rijdend, of je parkeert op een mooi landweggetje voor een fijne siësta. Zeker ‘jonge’ ouders genieten hier dubbel van en voelen zich even minder geleefd door de vaste behoeftes van hun kind. De kinderen op hun beurt hebben hun vaste honk en zo geen last van het verkassen en hoeven niet te wennen aan een nieuwe slaapplek.

TIP Zeker als kinderen wat ouder worden, willen ze graag wat langer dan 1 dag op een camping blijven. Wij raden dan ook aan om twee of drie dagen op een plek te blijven om daarna weer verder te gaan.

Daarom niet

Uiteraard zijn er ook redenen om niet met je kids op pad te gaan met een kampeerbusje. Bezint eer ge begint, wetende dat:

  • de luxe is betrekkelijk. Echt groot en ruim is een kampeerbus van binnen niet dus je moet wel in close harmony kunnen zijn. Wat meer eigen space kun je overigens goed creeeren door een bijzettentje mee te nemen.
  • camperen blijft een vorm van kamperen. Houd je niet van kamperen, vraag je dan goed af waarom niet en of je deze daaroms niet evengoed tegenkomt wanneer je voor een kampeerbus kiest. 
  • sommige kinderen willen ook op vakantie graag 'thuis blijven'. Zij brengen hun vakantie liever 3 weken op een vaste plek door waardoor ze ook meer kans hebben op een vakantievriendje voor langere tijd. Ook zijn er volwassenen die meer rust ervaren wanneer ze op een plek vertoeven.

Overweeg je om met een Tralaluna kampeerbusje op vakantie te gaan, dan is ook het volgende handig om te weten:

Gordels?
Onze oldtimer kampeerbusjes kennen in principe niet de verplichting van gordels. In alle kampeerbussen zijn nu wel gordels voorin geïnstalleerd. Op de bijrijderstoel kan dus een maxi-cosi of kinderzitje bevestigd worden. De Columbus heeft ook twee zitplaatsen achterin met een (heup)gordel. De zitplaatsen in de andere bussen hebben dus geen gordel. Daarbij zit je ook zijwaarts. Wil je graag meerdere kinderen in de gordels, dan kun je er ook voor kiezen om een van onze retro-caravans aan te haken.

Sanitair?
De meeste Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een keukentje met stromend water. Met daarbij een spiegeltje aan de wand kom je een heel eind. Voor alle Casita on Wheels geldt dat er geen toilet ingebouwd zit. Sommigen zien dit als tekortkoming. Wij zien het voordeel ervan: het scheelt nare luchtjes en een schoonmaakklusje. De sanitaire voorziening op de kampeerterreinen die wij tippen, zijn bovendien prima, veelal zelfs luxueus.

Kachel?
Alle Casita on Wheels hebben een gas- en/of electrisch kacheltje aan boord. Ga je op pad tijdens de frissere periodes? Dan krijg je van ons een extra dekentje en waterkruikjes mee.

Ben je er al uit? Is het wat voor je om met je kind(eren) en een kampeerbusje op pad te gaan? Wil je verder nagaan of je juist bij Tralaluna moet zijn? Check dan ook ons blog en LEES VERDER  http://www.tralaluna.nl/…/107-18-redenen-om-wel-of-geen-kam…