Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Het liefdesnestje van Jan Kip

jan kip

Dat de aanleiding van het bedenken van een caravan zo romantisch kan zijn: een rendez-vous situatie. Van Jan Kip, carrosseriebouwer uit Hoogeveen, en zijn lief, juffrouw de Roos uit Amsterdam. Voor hun ontmoetingen halverwege het land, op de Veluwe, op zoek naar een eigen liefdeshonk. Een onderstel had Jan wel. Inventief bedacht hij een paar zijwandjes en een dak erop en voilà, de eerste aanzet tot de Kip caravan was daar! Het was dus passionele liefde die leidde tot een serieuze business met de productie van zo’n 10.000 caravans per jaar in de hoogtijdagen. Daarmee ook gelijk verklaard het logo van Kip: carrosseriewiel, roos en kip.

Over oude en nieuwe Kippen

kipOp de vliering in de Kipfabriek pronkt een serie Kippetjes uit vervlogen tijden. Met allen een kipsoort gerelateerde naam als Kemphaan of Kakelaar. Stuk voor stuk prachtexemplaren. Zeker in de top 3 van kicke chicks komen wat mij betreft de Kip ‘Kuiken’ met zijn geweldige achterklep en de ‘Krielkip’, met hefdak.

Beneden in de Kip fabriek de actuele werkplaats, de bouwkeuken van de huidige Kip’s. Ieder exemplaar schuift 14 keer een werkplekje op, voor een nieuw onderdeel van het bouwpakket. Van start bij Jacques en als laatste uitgezwaaid door de handen van Connie. Begonnen wordt bij de basis, de bodem, het onderstel. Dan volgt de inhoud van de caravan en tenslotte de zijwanden en het dak. Zo hoeft niemand op z’n knieën in een onmogelijke positie voor dat ene schroefje rechtsachteronder. Daar is over nagedacht!

Coole Kip voor de jonge generatie

kip fabriekDe ontwikkeling van de Kip groeide braaf mee met zijn gebruiker en werd gaandeweg net zo grijs. Na het faillissement van Kip in 2010 volgde een herstart en ontwierp men een nieuwe stoere Kip versie voor de jongere generatie. Geen kippennaam meer maar ‘De Shelter’ heet deze coole caravan met aan te hangen buitenkeuken, een De Waard designed luifel en een buitenkant die je (eindelijk!) kan laten voorzien van eigen print! Zo kan de surfdude kiezen voor de vette golven van Bell Beach, de dromer voor een wolkenpartij en jij voor…..? Nou, wat zou je kiezen?

 

kip2

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?