Zoo Bizar, bijzonder door dier en mens

Qua oppervlakte is het klein, wat als voordeel heeft dat mocht een van je spruit ervan tussen gaan, de zoektocht overzichtelijk blijft. Klein en dus snel bekeken? Dat dus zeker niet, het kan zeker 1 à 2 uur duren voordat je vol indrukken deze unieke plek weer verlaat. Want Zoo Bizar is groots in wat er te zien en beleven valt. Reptielen, slangen, muisjes, vleerhonden, een klein egeltje wat eigenlijk geen egeltje is maar een aan een varken verwant beestje uit Madagscar. Een zeldzaam gordeldier, vader en zoon, waarvan er in heel de wereld maar een paar in dierentuinen te vinden zijn. De collectie van al deze dieren is zo opgezet dat je ze uitgebreid kunt bekijken, groot en klein, want alles is op ooghoogte.


De dieren met al hun bizarre uiterlijkheden en gewoonten zijn logischerwijze de trekker van Zoo Bizar. Wat echter minstens driekwart van het succes is, ondervind je eenmaal daar, is de persoonlijke bevlogenheid van het team. Met ziel en zaligheid heeft eigenaresse Iris Zoo Bizar gecreëerd en met een klein clubje medewerkers wordt enthousiasme en kennis overgedragen op de bezoekers. De dieren worden door de verzorger op de hand genomen en als je wilt (en durft) mag je ze aanraken en vasthouden. Feitelijk krijg je een masterclass bijzondere dieren waarin je onvermijdelijk gebiologeerd raakt.


Een aanrader om te bezoeken, Zoo Bizar staat al van meet af aan op ons tippenlijst. Een eigen bezoek een paar jaar terug sloeg aan bij onze eigen kinderen en werkelijk heb ik sindsdien enkel positieve reacties van anderen gehoord. Ook over kinderfeestjes die georganiseerd worden. Dus toen Gilles 6 jaar werd in januari was de invulling voor zijn kinderfeestje snel gekozen. En o my, wat wat het geslaagd! Zonder nu teveel in superlatieven te vallen, het was echt geweldig. We maakte we kennis met Doris, het gorgeldier, Beatrix, het stinkdier en Jeroen, de verzorger. Hij kreeg ons allemaal mee in zijn enthousiaste presentatie, met humor en bijzonder oog en gevoel voor ieder kind zijn eigenheid. En zo overwon ook het aarzelende kind, door samen met Jeroen een bijzonder beestje op de hand te nemen. De kinderen brachten we laaiend enthousiast weer naar huis.

Een geslaagde middag vol rijke herinneringen! Dank Zoo Bizar!

 

zoo bizar