Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Zoo Bizar, bijzonder door dier en mens

Qua oppervlakte is het klein, wat als voordeel heeft dat mocht een van je spruit ervan tussen gaan, de zoektocht overzichtelijk blijft. Klein en dus snel bekeken? Dat dus zeker niet, het kan zeker 1 à 2 uur duren voordat je vol indrukken deze unieke plek weer verlaat. Want Zoo Bizar is groots in wat er te zien en beleven valt. Reptielen, slangen, muisjes, vleerhonden, een klein egeltje wat eigenlijk geen egeltje is maar een aan een varken verwant beestje uit Madagscar. Een zeldzaam gordeldier, vader en zoon, waarvan er in heel de wereld maar een paar in dierentuinen te vinden zijn. De collectie van al deze dieren is zo opgezet dat je ze uitgebreid kunt bekijken, groot en klein, want alles is op ooghoogte.


De dieren met al hun bizarre uiterlijkheden en gewoonten zijn logischerwijze de trekker van Zoo Bizar. Wat echter minstens driekwart van het succes is, ondervind je eenmaal daar, is de persoonlijke bevlogenheid van het team. Met ziel en zaligheid heeft eigenaresse Iris Zoo Bizar gecreëerd en met een klein clubje medewerkers wordt enthousiasme en kennis overgedragen op de bezoekers. De dieren worden door de verzorger op de hand genomen en als je wilt (en durft) mag je ze aanraken en vasthouden. Feitelijk krijg je een masterclass bijzondere dieren waarin je onvermijdelijk gebiologeerd raakt.


Een aanrader om te bezoeken, Zoo Bizar staat al van meet af aan op ons tippenlijst. Een eigen bezoek een paar jaar terug sloeg aan bij onze eigen kinderen en werkelijk heb ik sindsdien enkel positieve reacties van anderen gehoord. Ook over kinderfeestjes die georganiseerd worden. Dus toen Gilles 6 jaar werd in januari was de invulling voor zijn kinderfeestje snel gekozen. En o my, wat wat het geslaagd! Zonder nu teveel in superlatieven te vallen, het was echt geweldig. We maakte we kennis met Doris, het gorgeldier, Beatrix, het stinkdier en Jeroen, de verzorger. Hij kreeg ons allemaal mee in zijn enthousiaste presentatie, met humor en bijzonder oog en gevoel voor ieder kind zijn eigenheid. En zo overwon ook het aarzelende kind, door samen met Jeroen een bijzonder beestje op de hand te nemen. De kinderen brachten we laaiend enthousiast weer naar huis.

Een geslaagde middag vol rijke herinneringen! Dank Zoo Bizar!

 

zoo bizar

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?