Pimp je sleurhut of mobile home! Ontzettend leuk, half Nederland lijkt het door te hebben en is aan het verbouwen en pimpen geslagen. Veelal in eerste instantie voor eigen gein en gebruik. Het verslavende effect maakt echter dat er vaak weldra nog een project volgt. Veelal praktisch bekostigd door de verhuur of verkoop van de wagens. Sommigen zien zelfs hun hobby zo ‘uit de hand lopen’ dat het een serieuze business wordt.

caravan pimpen flamingo TralalunaOf je nu al een doorgewinterde pimper bent of net pas hoort van het hele fenomeen, je bent eager of nieuwsgierig en wordt graag gevoed. Links en rechts worden tips, inspiraties, vragen, successen en frustraties gedeeld. Pimpers delen graag, pimpen bindt. Want het is reuze handig om ruggespraak te kunnen hebben over je lopende pimpproject. En het is leuk om een applausje te krijgen voor je resultaat. Ook als je zelf geen eigenaar bent is het volgen van een pimpproject van een ander inspirerend en vermakelijk. Als een interactieve serie, waarbij je uitgenodigd wordt een beetje raadgever en jury te zijn. Kortom, wel of geen eigen project, hou je van het opknappen en opleuken van caravans en campers: you can join the club!

 

Inspiratie voor het pimpen van caravans en campertjes

Er wordt veel online verslag gedaan van het opknappen en opleuken van caravans en campertjes. Van hobbyisten tot profs, van commercieel tot geheel fun-for-free. Een aantal online inspiratiebronnen

caravan pimpen roze gebakjeCaravanity van Femke Creemers is inmiddels een begrip. Een online magazine boordevol tips en verslagen over het restylen van (vooral oudere) caravans. De mooiste plaatjes zie je voorbij komen. Femke heeft van Caravanity haar bussiness kunnen maken en ter ondersteuning een redactie in het leven geroepen waar oa. Maartje Koning van de Hippe Kip en Judith Miedema van Judidth deel van uitmaken. Voor inspiratie, wegdromen bij mooie plaatjes of je vragen aan de profs, kun je dus zeker bij Caravanity terecht.

In de hippe Kip van Maartje Koning uit Groningen, professioneel caravanpimper. Je hebt haar Hippe Kippen (witte basis, frisse kleuren en hippe accessoires) die te koop en ook te huur zijn op camping Vledders, vast wel eens gespot.

Judidith Judith is te vinden op Facebook, haar eigen website en camping in Epe waar zij woont, hoe handig. In opdracht van Caravanity en Marktplaats pimpte zij in 2016 een Kip caravan voor een promotiefilmpje pimpen caravan juddidith. Judith tovert een muffe sleurhut om in (fris&zoete) reispaleisjes om deze vervolgens te verkopen.

camper pimpen toffe camperPimp Je Caravan NL! Voor tips, trucs en inspiratie. Hier een flinke, niet commerciele facebookgroep, expliciet bedoeld voor onderlinge uitwisseling. “Welke verf kan ik het beste gebruiken, waar is het vloerzeil in de aanbieding, hoe kom ik aan onderdelen voor mijn oude caravan of camper, hoe restaureer ik een vochtplek?” Een super enthousiaste club waar volop met je wordt meegedacht en je veel uiteenlopende informatie vindt!

Toffe Camper. Door Toffe Dave en cornuiten worden in rap tempo Mercedes Buscampers omgebouwd voor verhuur en verkoop. Style is stoer, functioneel en robuust. Een gave inspiratiebron naast de veelal zoete, voornamelijk voor vrouwen aantrekkelijke pimpelarij.

The Happy Camper Wil je ook een gepimpte caravan maar heb je geen tijd of twee linker handen? Machteld (Belgie) knapt je caravan op in de stijl die jij wilt. Ook voor een hippe caravanshop, foodtruck, minigastenverblijf, kantoor of kinderspeelhuis.

Tralaluna, laten we onszelf ook maar noemen. Oldtimer kampeerbusjes en caravans worden door verbouwd, opgeknapt en krijgen een retro of eigentijdse make-over. Gebruik van spullen met ervaring, vintage en wat nog niet is wordt bedacht en gemaakt, zoals de Mercedes laadwagen waarop een tentconstructie is gebouwd (Neef Herbert). Resultaat: een bont en uniek wagenpark, wat verhuurd wordt mét ook nog eens bijzondere roadtrips.

caravan pimpen inspiratie groene caravan TralalunaOldtimer caravans en campers. Hier delen liefhebbers hun ervaringen met hun oldtimer en zo komen er ook restauratieprojecten voorbij. Kijk overigens ook eens op de merkspecifieke sites en pagina's, zoals Otten of Constructam. Daar kom je ook van alles tegen wat je inspireren zal.

Stichting tot Behoud van de Oldtimer Caravan. De soms kansloze ogende oldtimer caravans worden hier, door een Nederlander in Duitsland, opgeknapt en doorverkocht. Geen plek hier voor jongere caravans (’70 ’80) en zeker ook niet voor hippe pimperij. Klassiekers en zeldzame caravans worden hier vakkundig en met liefde in ere hersteld. Handige plek ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuw dakraampje voor je Constructam zoekt. 

Veel, nog veel meer, mooie creaties komen verder voorbij op bijv: Caravanication; Pimp je kampeerplek (gericht op het verfraaien van de buitenboel); Pimp je kampeermiddelVintage Caravan Magazine, Pimp your Caravan/Trailer Europe; Retro Caravan Club (UK) Including Vintage & Classic; en indidividuele projecten als myretrocaravanHet Kippetje FrieslandOns Kippenhokje. En zoek je leuke spulletjes, check RetroCaravanenKampeerSpullen (retrostyle) en natuurlijk KekKamperen!

On Paper

gepimpte caravan weekend 2017Ook Offline kun je inspiratie opdoen, gelijkgestemden treffen en veel leuks scoren! Gepimpte Caravan Weekend. Esther en Benjo delen niet alleen hun eigen pimp projecten op Facebook. Zij zorgen ook voor een offline uitwisseling door, nu voor de 2e keer, een caravan pimp weekend te organiseren. Stel je voor: meer dan 60 unieke reispaleisjes en trotse eigenaren op een camping! Met ook nog eens workshops, demonstraties, kekke kampeer en pimpspullen. Epe 20 mei. Wij zijn er ook bij!

 So far een aantal adresjes die wat ons betreft het neuzen waard zijn.

Ken jij nog een leuke inspiratiebron? Vul ons lijstje vooral aan, graag zelfs!