Upcycling, het nieuwe pimpen!

upcycling McMurdo TralalunaKen je dat, het moment dat je ontdekt dat iets wat je al langer doet en leuk vindt een naam blijkt te hebben of zelfs een serieuze trend blijkt te zijn. Dit ‘aha-serendipity’ moment kregen wij afgelopen september in Engeland, tijdens een ontmoeting met MaxMcMurdo. Designer, upcycler, entrepreneur en TV presentator, o.a. te zien in 'George Clarke's Amazing Spaces'. Vol passie gaf hij een seminar en zo ontdekte we dat het zo heet wat wij ook doen: upcycling…

Upcycling, wat is dat? Oude materialen een nieuw leven geven.

Upcyclen is meer dan alleen oude materialen hergebruiken. Door er alle creativiteit op los te laten wordt het eindreslultaat eigenlijk nog veel toffer dan het originele product. Een saai voorwerp of afval wordt zo een originele blikvanger of zelfs real design!

Upcycling voorbeelden

shuttle lamp van Kiel Mead--fototoestellamp van Laura Licelliot--vergietlamp van Krizlifestyle

Meer dan wat pimpelarij

Upcycling is meer dan pimpen, wat zoveel kan inhouden als je space opleuken met een likje verf en wat plakplastic. Ook al leuk, maar upcycling geeft ons echte energie. De kick van het oppoppende idee, de ingeving, spontaan de toepassing zien van iets wat tot dusver ‘nutteloos’ in een hoekje lag. Dat is adrenaline pur sang waar je s’nachts van uit je bed kunt stuiteren is ons gebleken. En zo gebruikte we bijvoorbeeld een locker als kastdeur, snelbinders als ukeledrager, zag een oud tentje als gordijn weer daglicht, lag het nieuwe behang in de krantenbak, besloegen we kastdeurtjes met olieblikken en reïncarneerde het vloerkleed van wijlen Oom Wim in een sjieke auto-mat.

Doe mee! facebook 50x50

Upcycling McMcMurdo book Winactie TralalunaOf je nu zelf aan de slag gaat of een ge-upcycled item in huis haalt, het is zo leuk! Een uniek exemplaar, met humor, knipoog of stijl, met een historie, een verhaal, hoe cool is dat? Daarbij is het hergebruiken van spullen natuurlijk ook vriendelijk voor het milieu, zijn mogelijkheden eindeloos en is het leuk voor de portemonnee. Wij zijn in ieder geval fan van upcycling!

Upcycling, misschien doe je het ook al of raak je nu geïnspireerd. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties en geven maar al te graag een slinger aan de upcycling trend! We vinden het daarom erg leuk wanneer je je creaties met ons deelt op op onze Facebookpagina.   facebook 50x50