Tralaluna Blog

‘Belevenissen van een Tralaluna importdrenth’

Upcycling, het nieuwe pimpen!

upcycling McMurdo TralalunaKen je dat, het moment dat je ontdekt dat iets wat je al langer doet en leuk vindt een naam blijkt te hebben of zelfs een serieuze trend blijkt te zijn. Dit ‘aha-serendipity’ moment kregen wij afgelopen september in Engeland, tijdens een ontmoeting met MaxMcMurdo. Designer, upcycler, entrepreneur en TV presentator, o.a. te zien in 'George Clarke's Amazing Spaces'. Vol passie gaf hij een seminar en zo ontdekte we dat het zo heet wat wij ook doen: upcycling…

Upcycling, wat is dat? Oude materialen een nieuw leven geven.

Upcyclen is meer dan alleen oude materialen hergebruiken. Door er alle creativiteit op los te laten wordt het eindreslultaat eigenlijk nog veel toffer dan het originele product. Een saai voorwerp of afval wordt zo een originele blikvanger of zelfs real design!

Upcycling voorbeelden

shuttle lamp van Kiel Mead--fototoestellamp van Laura Licelliot--vergietlamp van Krizlifestyle

Meer dan wat pimpelarij

Upcycling is meer dan pimpen, wat zoveel kan inhouden als je space opleuken met een likje verf en wat plakplastic. Ook al leuk, maar upcycling geeft ons echte energie. De kick van het oppoppende idee, de ingeving, spontaan de toepassing zien van iets wat tot dusver ‘nutteloos’ in een hoekje lag. Dat is adrenaline pur sang waar je s’nachts van uit je bed kunt stuiteren is ons gebleken. En zo gebruikte we bijvoorbeeld een locker als kastdeur, snelbinders als ukeledrager, zag een oud tentje als gordijn weer daglicht, lag het nieuwe behang in de krantenbak, besloegen we kastdeurtjes met olieblikken en reïncarneerde het vloerkleed van wijlen Oom Wim in een sjieke auto-mat.

{gallery}Upcycling Tralaluna{/gallery}

Doe mee! facebook 50x50

Upcycling McMcMurdo book Winactie TralalunaOf je nu zelf aan de slag gaat of een ge-upcycled item in huis haalt, het is zo leuk! Een uniek exemplaar, met humor, knipoog of stijl, met een historie, een verhaal, hoe cool is dat? Daarbij is het hergebruiken van spullen natuurlijk ook vriendelijk voor het milieu, zijn mogelijkheden eindeloos en is het leuk voor de portemonnee. Wij zijn in ieder geval fan van upcycling!

Upcycling, misschien doe je het ook al of raak je nu geïnspireerd. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties en geven maar al te graag een slinger aan de upcycling trend! We vinden het daarom erg leuk wanneer je je creaties met ons deelt op op onze Facebookpagina.   facebook 50x50

 

Deel deze pagina

Like en deel ons op FacebookLike en deel ons op Google PlusLike en deel ons op Twitter

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

blogtip

Blog

Tralaluna is een avontuur op zich. Ooit begon het met mijn emigratie naar Drenthe.

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?