Eenbijzonder kampeerbusje huren

Alle Casita on Wheels kampeerbusjes zijn oldtimers uit de jaren ’60 of ’70. Geen één is hetzelfde maar allemaal zijn ze netjes gerestaureerd en hebben ze een Vintage Stijl: een mengeling van oud en nieuw, nostalgisch, retro of werelds hip!

Het is natuurlijk een super keuze om met een van onze busjes op pad te gaan. Wellicht roept het wat vragen op en twijfel je of en welke bus voor jou geschikt is. We helpen je graag en hebben de meest gesteld vragen op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen:

Een weekje naar Zuid Frankrijk? Leuk, maar niet met onze Casita on Wheels. Niet omdat ze te gammel zijn om kilometers te maken. Maar het zijn wel echte oldtimers, gaan dus niet hard en verdienen het om het relaxed aan te doen. Bovendien komt alles ook beter tot zijn recht komt met gepaste pas. Rustig aan doen, af en toe stil staan, niet zoveel moeten… oftewel Slow Travel is ons devies. Daarbij laten we je graag een mooi stukje Noord Nederland ervaren en zeggen we ‘Toer lekker rond in Drenthe en omliggende provincies.’ Na overleg en toestemming kan hiervan afgeweken worden.

De kampeerbusjes zijn allen verschillend, zo ook het aantal zit- en slaapplaatsen.
Met een bijzettentje erbij, kun je met z’n vijven prima op pad in een aantal van de kampeerbussen. Een bijzet-tentje kan optioneel bij gehuurd worden.

De bedden zijn ouderwets knus, vaak een twijfelaarsmaatje (rond de 140). Uitzondering daar-op is Neef Herbert, deze heeft een heerlijk dik vast king size matras (2.10).


Bij de Tempo zijn alle slaapplaatsen op de 'begane grond'. Het achterste bed is in de praktijk meestal kant en klaar (het kan ook tot bank worden omgevormd, maar dan moet je wel even met het dekmatras op schoot zitten). Het 2e bed maak je door de zithoek om te leggen. Dit bed heeft een twijfelaars maat, waar in principe 2 kinderen in kunnen liggen.

RodeRik en Ome Tinus hebben een 2e slaapplaats in de alkoof (bovenin). Beetje lenig en be-hendig en huppekee je ligt. Omdat de hoogte beperkt is raden we in principe 1 slaper in de alkoof aan. Echter, regelmatig slapen hier 2 kinderen. De matrasmaat is daarvoor prima. Be-denk wel dat de hoogte beperkt is (je kunt niet rechtop zitten). Het is dus het afhankelijk van de samenwerkingsskills en het tolerantiegehalte van betrokkenen of het werkt.
Roderik zijn alkoof is net even wat ruimer, tenzij je het uitvalschot omhoogklapt. Dan is de slaapplek eender aan die van Ome Tinus. Ome Tinus heeft niet standaard een uitrol-schot. Eventueel kun je een los uitvalhekje gebruiken.

Bij Tante Toos creëer je in een handomdraai je bed door de zithoek om te leggen. Extra com-fort biedt daarop een fijn dekmatras. Dekbedden en kussens uitrollen en het bedje is gespreid.

Neef Herbert heeft een heerlijk vast matras. Neef Herbert is duidelijk koploper met zijn king size vast matras (2.10).

Estafette is geschikt voor 2 personen.

*Nb. Met een bijzettentje kun je het aantal slaapplaatsen uitbreiden

 Zitplaatsen Slaapplaatsen*
Columbus 2 voorin, achterin 2 met gordel vooruit + 2 (achterwaarts) 2 + 2 (stapelbed)
Ome Tinus en RodeRik 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (zijwaarts)  2 + 1 (alkoof)
Tante Toos 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (achteruit/zijwaarts) 2 + 1
Neef Herbert 3 voorin 2 (king size)
Tempo Matador 2 voorin, achterin 3 2+twijfelaar
Estafette 2 voorin, achterin 2 2

Het is natuurlijk voor kinderen een groot feest om met een Casita on Wheels kampeerbusje vakantie te vieren. Dat hebben we inmiddels wel ervaren. Ter overweging is het handig het volgende te weten:

Wil je met een kampeerbusje On the Road, rijden met een kind, dan is het goed te weten dat de oldtimers niet de verplichting van gordels kennen. In alle kampeerbussen zijn nu wel gordels voorin geïnstalleerd en kan op de bijrijderstoel een kinderzitje bevestigd worden. In de Columbus hebben ook twee zitplaatsen achterin een (heup)gordel. Een retro-caravan aanhaken, en dus met eigen auto rijden, is uiteraard ook een (veilige) keuze. Verder kunnen we e.a. aan extra’s leveren, zoals kinderstoel en autostoeltje.

Pubers? Tuurlijk, ook voor hen kan het leuk zijn. Kunnen ook erg handig zijn in het onthouden van instructies die we geven, bv hoe de luifel te bedienen of te zorgen voor het kampvuur.

De meeste van onze kampeerbussen houden we huisdiervrij. Maar soms kunnen we een uitzondering maken, in periodes als het wat rustiger is en we kunnen borgen dat we de bus weer voldoende fris hebben voor de volgende verhuur. Het spreekt voor zich dat honden niet alleen in de bus worden achtergelaten. Ook op het bed of de bank liggen willen we niet. Wil je de hond meenemen, dan kun je dat in het opmerkingenveld aangeven.

De kampeerbusjes zijn volledig ingericht, om je zoveel mogelijk van alle gemakken te voorzien. In Ome Tinus, Tante Toos en de Columbus is een minibar aanwezig. Neef Herbert heeft een electrische koelbox. Allen hebben een tweepits gastoestel, Neef Herbert heeft een buitenkeukengelegenheid en RodeRik zowel een binnen- als buitenkeuken. Meer info over wat er in de busjes aanwezig is vind je bij desbetreffende beschrijvingen.

Helemaal relaxed op pad ga je met het gemakspakket. Inbegrepen zijn dan: opgemaakte dekbedden, handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel etc. en een gevulde koffiepot, thee, suiker, peper en zout. Voor het gemakspakket vragen we 12€ pp.

Verder kun je aan je reservering toevoegen:
• fietsendrager 15 €
• fiets* € 6 per dag
• barbeque* € 15
• Vuurschaal* met hout en aanmaakblokjes 15€
• skottelbraai* € 20
• bijzettentje* met luchtbed € 30
*op basis van beschikbaarheid

Net wat je wilt. Kies je de kampeerbus ‘pure huur’ dan bepaal je zelf waar je overnacht in Drenthe of omliggende provincies (zie ook vraag 1).
Wil je gebruik maken van onze lokale tips en ervaringen van voorgaande gasten? Kies dan voor de Roadtrip Tip-Kit. Je krijgt dan een overzicht van kampeerterreinen* die we aanbevelen en tips voor onderweg.
Wil je meer gemak en/of extra avontuur, kies dan voor een roadtrip. De kampeerterreinen* zijn dan inbegrepen. We hebben verschillende roadtrips waaruit je kunt kiezen.
Kortom: sturen en loslaten, net wat jij wilt!
*Het overgrote deel van de Tralaluna selectie voldoet aan de criteria: kleinschalig, groen, sfeervol, gemoedelijk en gedreven vanuit persoonlijke passie. Passend bij de Casita on Wheels en de gasten die er mee op pad gaan. Veel daarvan zijn natuurkampeerterreinen.

Het kan zijn dat je graag een busje wilt huren, maar het rijden niet zit zitten. We kunnen in sommige gevallen je huisje op wielen kant en klaar neerzetten op een kampeerterrein. Neem het beste even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op om dit te overleggen.

De vertrek- retourtijden zijn relaxed. Vertrek kan vanaf 10.00 's ochtends. Retour mag eind van de dag. Dus boek je een weekend vrijdag-zondag dan heb je 2 nachten en 3 hele dagen

Je kunt vanaf 2 nachten online reserveren. Wil je een nacht of een dag boeken (dat kan niet online) contact ons daarvoor even. Dit kan op basis van beschikbaarheid.

De meeste Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een keukentje met stromend water en een spiegeltje aan de wand. Tanden poetsen en beetje opfrissen gaat dus wel lukken. Voor alle Casita on Wheels geldt dat er geen toilet ingebouwd zit. Dit zou men kunnen beoordelen als tekortkoming. Wij zelf zien dit echter als voordeel. Het scheelt nare luchtjes en een schoonmaakklusje. Voor wie er tegen op ziet om met ‘de rol’ over het kampeerterrein te gaan, leveren we een nostalgische retro gebreid hoedje. Helaas blijkt dit dan vaak weer overbodig, hangt er een wc-rol op het toilet. De sanitaire voorziening op de kampeerterreinen die wij aanbevelen zijn prima, soms zelfs luxueus.

Alle Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een gas- en/of electrisch kacheltje. En boek je een verblijf tijdens de frissere periodes? Dan krijg je een extra dekentje en waterkruikjes mee.

De prijs(opbouw) wordt zichtbaar als je de zoek&boek invult. Een overzicht van de prijzen vind je ook onder het tabje prijzen.
De prijzen voor de verschillende kampeerbussen zijn gelijk en gebaseerd op 2 personen. Voor extra personen wordt een toeslag berekend. Wil je met meer personen op pad dan je kunt selecteren (waarbij bijvoorbeeld de 5e persoon in een bijzettentje slaapt), geef dit dan aan in het opmerkingenveld van het reserveringsformulier. Dan passen we de reservering handmatig aan.
Reserveringskosten rekenen we niet, schoonmaakkosten wel.
Toeristenbelasting/milieuheffing= wanneer je kiest voor een roadtrip, dan regelen wij ook voor je dat de gemeentelijk belastingen worden betaald.

Gemakspakket (optioneel) = 12€ per persoon. Inhoud: opgemaakte dekbedden/kussens; handdoeken/washandjes; keukenlinnen; basispakket met onder meer koffie, thee, suiker, peper en zout, afwasmiddel. Als je geen gemakspakket wilt, neem je dus je eigen dekbedden/slaapzakken/kussens/ bedlinnen mee.


Bij de prijs zijn inbegrepen:
• Compleet ingerichte Casita on Wheels:
o keukeninventaris: potten, pannen, borden en bestek, servies, citruspers en zo meer
o spelletjes, leesvoer, pen en papier en muziek
o buitenmeubilair, tafel en stoeltjes
o luifel
o Gebruik gas en licht*
o zaklamp en vuurkorfje, met aanmaakblokjes*
o Toeristische informatie, geselecteerd naar het gebied waar je heen gaat. En actuele agendatips.*
• De mooiste kampeerplekken, groen en sfeervol*
• Gebruik Groene Boekje (nodig om op de natuurkampeerterreinen te overnachten)*.
• WA/cascoverzekering en schadeverzekering inzittendenpechhulp
• reserverings/administratiekosten
• Persoonlijke ontvangst, aandacht en tijd, voor een goede uitleg en 24/7 bereikbaar voor vragen
*De extra's met een asterix (*) zijn bij de roadtrip inbegrepen. Bij de roadtrips reserveren wij de kampeerterreinen voor je. Deze zijn dan bij de prijs inbegrepen. Kies je voor de Tip-Kit, dan regel je de kampeerterreinen zelf.

Het is goed om op de hoogte te zijn van de huurvoorwaarden. In het verkort zijn dit:

 • Een Casita on Wheels kun je huren als je ouder bent dan 25 jaar en minimaal 3 jaar je rijbewijs hebt.
 • Er geldt een eigen risico van 750 euro.
 • De borg is 250 euro. Deze wordt naderhand, binnen 2 weken terug gestort, met (in geval je een roadtrip hebt geboekt) eventuele aftrek van brandstof en toeristenbelasting.
 • Het uitgangspunt is om met de Casita on Wheels voornamelijk in Drenthe en omliggende provincies te reizen. Na overleg en toestemming kan hiervan afgeweken worden.
 • Huisdieren in overleg, afhankelijk van wat mitsen: niet alleen achterlaten in de bus + niet op bank/stoel/bed.
 • Uitgebreide huurvoorwaarden klik hier
 • Check de beschikbaarheid/vraag een optie aan door het reserveringsformulier in te vullen. 
 • Wij sturen een bevestiging toe als alles akkoord is. LET OP: deze wil nog wel eens in de spam onderduiken.
 • Kies je voor een roadtrip, dan gaan we met de door jou opgegeven wensen aan de slag. Deze kun je aangeven in het opmerkingenveld.
 • Op de dag van vertrek ontvangen we je om 10.00 uur (of een ander afgesproken tijd). Je auto kun je stallen op ons terrein. Kom je met het openbaar vervoer en het is organisatorisch haalbaar om je op te halen, dan doen we dat graag.
 • Na aankomst bij ons mag je even bijkomen, er is koffie, thee en limonade…en een toilet.
 • Na een persoonlijke uitleg over het gebruik van de kampeerbus kun je je spullen overladen.
 • Je vakantie start, we zwaaien af en laten je weten dat je ons 24/7 kunt bereiken.