picknick drenthe streekprodukten

Picknicken in Drenthe  

Hoe fijn is het om te genieten van een verrassende picknick in de natuur? Wanneer deed jij dat voor het laatst?

Wil je een relaxte picknick met een avontuurlijk tintje, dan ben je bij Tralaluna aan het juiste adres.

Wij stellen een verrassende picknick voor je samen. Zelf dus geen gedoe en gesleep. Onvergetelijk wordt deze picknnick helemaal doordat jij met je picknickmand op pad gaat met een gaaf oldtimer busje! 

Dagtrip met retro busje 

Rijden met het raampje open, slow travel over binnendoor weggetjes, stoppen waar jij wilt om een vers bakkie leut te zetten en te genieten van het uitzicht. We gunnen je graag de ervaring. We hebben verschillende camperbusjes voor je klaar staan. Alle busjes zijn oldtimers, technisch goed onderhouden en met ieder een persoonlijke look. Ze zijn flink uitgerust met van alles wat je kunt gebruiken bij je picknick. Vrolijke Tante Toos of stoere Neef Herbert? Kies hier jouw favoriete oldtimer busje.

Je start je dag midden in Drenthe, in Mantinge, waar wij je persoonlijk ontvangen. Je toert door de oerprovincie waar je ruimte, een relaxte sfeer en een verrassend landschap ervaart. 

Route 'Vrijheid, blijheid'

Je mag zelf weten of je links of rechtsaf gaat. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je de weg kwijt raakt, die ligt namelijk niet vast, het is altijd goed hoe je rijdt. Je krijgt een persoonlijke TipTas mee met daarin kaarten, tips en een (actuele) agenda. Dit kan je helpen je koers te bepalen en een route precies naar eigen wens samen te stellen. Wil je verkoeling, dan koers je naar een bosmeertje. Wil je het geheel overzien, dan stuur je naar een uitkijktoren. En wil je de schaapskudde zien binnen komen, dan vind je in de tas waar en hoe laat je wezen moet. Het is niet zonder reden dat de Tralaluna picknick trip niet vast ligt. Niets is fijner namelijk dan even niet teveel moeten, Doen en laten wat je wilt. Lanterfanten mag!

En voor degene die dat erg graag willen, een meer van a naar b naar c route, ook dan bij je bij ons op het juiste adres. Een uitgestippelde route krijg je mee als je dat relaxter vindt. Geef je speciale wensen aan en wij maken maken zelfs een route op maat.  

Streekprodukten en pluktuinen in Drenthe

picknick drenthe Wat zit er in de picknickmand? Graag spelen we in op wat het seizoen brengt en verrassen we onze gasten. Een opsomming van al het lekkers geven we dan ook liever niet prijs. We kiezen graag verse streekprodukten en sowieso zal het meer dan voldoende zijn. Met een gevulde koffiebus en theedoos aanboord zet je zelf onderweg koffie en thee. Verser kan niet! Je kunt kiezen uit 4 soorten picknickmanden (zie prijslijst hieronder). Uiteraard kun je bepaalde (dieet)wensen aan ons doorgeven. We maken alles op maat, dus kunnen er rekening mee houden. Wil je liever een high tea genieten waarbij alles voor je wordt uitgeserveerd, kies dan voor een High Tea Trip. 

Romatisch uitje met je lief

Ach, het behoeft weinig uitleg dat het erg romantisch is om met je lief een picknick te genieten. Of het nu om een prille liefde gaat of een rots in de branding die wel wat extra aandacht mag krijgen. Na dit romantisch uitje glunder je nog dagen lang na! 

Kampeerbus huren Drenthe Neef Herbert hippiebus  picknick uitje met oma picknick drenthe romatisch uitje 

Vrolijke dagje uit met kinderen 

Een vakantiedag met kinderen? Dan zorgen wij voor een smaakvolle picknick en tippen we de plekjes waar lekker geravot kan worden. Gratis speeltuinen en speelbossen zijn er volop in Drenthe. En is het lekker weer, neem dan vooral een zwembroek mee en laat de (natuurlijke) bosmeertjes of (openlucht) bosbaden vooral niet links liggen. Ook als het lange broekenweer is, genoeg tips om de dag een extra invulling te geven. Misschien wel een knuffelmoment met een Drentse koe, of spannend educatief moment bij een kijkboerderij of  bijzondere dieren bij Zoobizar?


  picknick met kinderen  picknick drenthe pluktuin picknick picknick met kind 

Dagje weg cadeau

cadeaubon 5Zeker is deze picknicktrip ook geknipt om met je moeder, dochter, oma, vader, zoon, buurvrouw, mantelzorger of met jij verzint het wie, op pad te gaan. Opa's en oma's genieten van de nostalgie die volop aanwezig is en jij geniet van een keer weer wat anders dan een standaardbezoekje met kopje koffie op de bank. Door het samen op pad zijn, uit de dagelijkse sleur, ontstaat weer een nieuw soort contact en, zeker waardevol, iets om te lachen en op terug te kijken.

Maatwerk van onze kant zorgt ervoor dat de dagtrip voor jou en je reisgenoot geknipt is. Dus wil je bijvoorbeeld graag een visplek voor vader, een snuffelwinkel voor je (buur)vrouw of een fijne sanitairstop op de kaart, we regelen het! En wil je een picknick cadeau geven? Dan sturen we je een toepasselijke cadeaubon toe.

Leuke dagtrip, ook met slecht weer

Uiteraard zie je je zelf het liefst languit op het picknickkleed, tussen de madeliefjes in het gras (even een uiltje knappen) of poedelend in een van de zwemmeertjes in het bos. Dikke kans dat het lukt. Welgeteld hebben onze gasten namelijk vaker goed dan 'slecht' weer. Waarbij het ook nog eens de vraag is wat slecht weer eigenlijk is, vaak is het meer een kwestie van je activiteit en/of mindset aanpassen. Poedelen in een bosmeertje tijdens een verfrissend buitje kan namelijk best erg lachen zijn, kunnen we je uit ervaring vertellen. Maar goed, je huurt bij ons een busje en geen mindsettraining, dus daar ben je zelf aan zet. Een helpende gedachte die we gratis meegeven is het gegeven dat je altijd je picknick droog en comfortortabel kunt nuttigen. Je hebt immers je eigen rijdende huisje mee! Inclusief zithoek, bank, tafel en open keuken. En voor een siesta kun je ook prima een plek vinden in de bus. Daarbij zitten er in de TipTas ook voldoende adresjes waar je onderweg wat kunt beleven onder dak. Bijvoorbeeld tippen we je het Jan Kruis museum, ZooBizar, Museum voor Valse Kunst (met meestelijke verlvalsingen en echt een vermakelijke rondleiding). Ook voor een fijn (biologisch ijsje) zetten we een paar verleidelijke roze stippen op de kaart van ijsmeersters, zoals ijssalon Talenti en Nonas Ijs.

 picknick drenthe activiteiten slecht weer picknick met spelletjes picknick drenthe verse koffie

Boek deze belevenis 

We maken de tarieven graag zo duidelijk mogelijk. De prijzen voor de verschillende bussen is gelijk. 

N.B. Zeker in het hoogseizoen kan niet altijd vooruit een daytrip geboekt worden. Online boeken kan daarom niet! Stuur je verzoek in middels het contactformulier.

                              Prijs   Inhoud
Gave kampeerbus 

 €160 

exclusief schoonmaakkosten

voor 2 pp.

 

Een hele dag eigenaar van een tof busje. Keuze van de bus in overleg en naar beschikbaarheid.
Streekprodukten Picknickmand €30* Verschillende (drentse) streekprodukten zijn te vinden in deze (h)eerlijke mand. 
Verrassings Picknickmand €30*  Heerlijk zullen jullie smullen van ... tja, dat blijft nog even een verrassing.
Zoete Verleiding Picknickmand €30*  Ovenheerlijke (drentse) lekkernijen voor een voor een landelijke High Tea of Koffie-de-Luxe. Verschillende soorten thee en fijne koffie gaan uiteraard ook mee. En als afsluiter en tegoedbon voor een ambachtelijk ijsje!

Picknickmand to fill&go

€2 Een lege picknickmand en koelbox met koude koelelementen. Je krijgt een tiplijst mee met adresjes (waaronder landwinkels, ambachtelijke bakkers en pluktuinen) waar jij zelf je kostje kunt verzamelen. 

*prijs o.b.v. 2 personen, extra persoon in de bus met picknick €20

Altijd Inclusief: 

  • Vertrek vanaf 09:00 uur
  • Zelf rijden, je bent dageigenaar van een tof busje!
  • Mooie plekjes in Drenthe ontdekken met de TipTas
  • Verrassend rijk gevulde picknickmand èn retro koelbox
  • Complete inventaris, stoeltjes, tafel (binnen en buiten) en picknickkleed 
  • Vakantiespullen: oa spelletjes, Flowbladen, strips, jeudeboules, badminton
  • Incl. allrisk verzekering
  • Incl. 100 vrije kilometers
  • Keuze uit verschillende busjes
  • Het hele jaar mogelijk, tenzij ijzel en pekel.

Klik hier voor meer uitgebreide info over huren en voorwaarden.

Welke bus kies jij om mee om pad te gaan? 

Wordt het de Columbus, Ome Tinus, RodeRik, Tempo, Tante Toos of Neef Herbert? Maak kennis met onze bussen om je keuze te maken.

retro camper huren tralaluna ome tinus05 Retro camper huren Toos thuis retro camper huren tralaluna herbert07

Heel weekend weg? 

Het zal zo maar te kort kunnen zijn, een dagje op pad. Wil je graag een overnachting erbij, op een kampeerterrein of in een B&B? Uiteraard is uitbreiding van de dag mogelijk!