Pauperroute Roadtrip

Ooit werden duizenden bedelaars, landlopers, weduwen en wezen uit het hele land verbannen naar oorden als Veenhuizen. Ook wel Hollands Siberie genoemd. De Maatschappij van Weldadigheid poogden deze paupers te heropvoeden, tot brave burgers. Wat kwam er eigenlijk terecht van dit sociaal experiment? En hoe ziet het er nu uit in de gevangenissen van Veenhuizen?Een Roadtrip van Veenhuizen naar Frederiksoord, door het land van kolonisten en veen. Over landlopers, orde en tucht.

Een roadtrip doorspekt met een boeiend verhaal.

Veenhuizen werelderfgoed Tralaluna roadtripWat krijg je bij deze Roadtrip?

  • Een compleet ingericht kampeerbusje, met inventaris, luifel, setje om buiten te zitten.
  • Overnachtingen op prachtige kampeerterreinen waarbij je je voorkeuren kunt aangeven of het lekker los mag laten en je laten verrassen.
  • Een persoonlijk samengesteld Pauperroute boekje. Boeiende informatie, tips, routes en bijzondere plekjes om op te koersen. Tijdens de route kun je geluidsfragmenten en verhalen van toen en nu beleven. Intrigerende verhalen over geheime zenders en strafvoltrekkingen, feesten en politie, oordelen en veroordelingen.
  • Een Pauperpakket met een streekgebonden hapje, drankje, tegoedbonnen en een houtje om op te bijten.

Alles is voor je geregeld. Jij hebt alle tijd over om te genieten en krijgt alle vrijheid om zelf je tempo en weg te bepalen. De ervaring leert dat een week op pad en om de dag verkassen een aanrader is. Zo heb je variatie in waar je verblijft èn voldoende tijd om er op uit te trekken, wandelend of op de fiets, of lekker te relaxen in de natuur. 

Wat kost het?

Gebruik het zoek & boek boven aan deze pagina om de beschikbaarheid en de prijzen te bekijken.

Wordt het de Columbus, Ome Tinus, RodeRik, Tante Toos of Neef Herbert? Maak kennis met onze bussen om je keuze te maken.

Klik hier voor meer uitgebreide info over huren en voorwaarden.