Tiny House on Wheels Project

De aanleiding

Kleine huisjes op wielen, dat is wat onze kampeerbusjes en caravans eigenlijk ook zijn. Wij worden er erg blij van en zien dat ook onze gasten ervan genieten. Ondanks dat het soms toch ook wat krap is en er best wat inconvenience aanwezig is. Het wordt blijkbaar meer dan goed gemaakt door de de rest van wat er wel is, of juist niet. Wat zijn dan die ingredienten van een verblijf in klein huisje op wielen wat zo happy maakt? Het boeit ons.

Een breakaway in Drenthe. Heel wat gasten hebben we inmiddels mogen ontvangen. Ook horen en zien we gasten bij collega's recreeeren. Wat maakt een tevreden gast? Het boeit ons.

Bewuster leven. Niet alleen logisch dat we er meer bij stil zijn gaan staan met het ouder worden, het krijgen van kinderen. Wat voegen we toe aan het nu en de toekomst? Laat het ons blijven boeien.

De Tiny House Movement, de laatste jaren steeds vaker trok het onze aandacht. Het kleiner gaan wonen, soms vanuit noodzaak, vaak ook vanuit een bewuste keuze, idealisme. Minder lasten, gedoe, meer vrijheid. Klinkt goed toch? Hoe gaat het verder terrein winnen? Het boeit ons.

Het kwam op een gegeven moment allemaal logisch samen en tot een besluit: we gaan Tiny Houses op wielen maken en verhuren op bijzondere plekjes in Drenthe. 

Tralaluna Tiny Houses

Een Tralaluna Tiny House is te omschrijven als: ‘Een eigenzinnige, originele creatie met ieder een eigen look en ingrediënten, waarbij creativiteit, vondsten en upcycling het design kleuren en het verhaal maken.’ We gaan uit van een eerste schets waarna ruimte is om gaandeweg, met degene die mee helpen met de bouw en degene bij wie het huisje komt te staan, te komen tot een tof eindresultaat. We dagen onszelf uit om het streven naar een circulaire economie (wij geloven dat dat de toekomst is) handen en voeten te geven, waarbij we ons lerend opstellen. Bijvoorbeeld door een plafond uit een oud schooltje (donorgebouw) te hergebruiken. Omdat het mooi is, duurzaam en het ons huisje een verhaal geeft. We gaan onze samenwerking uitbreiden met handige handen, knappe koppen èn vooral mensen met bevlogenheid.

Het Verhuur Concept

Tralaluna Tiny Houses on Wheels zijn te huur op verschillende locaties, in eerste instantie in Drenthe. De gast ervaart een bijzonder verblijf (een specifieke ‘Tiny House ervaring’), op een bijzondere locatie met oprecht gastheerschap. De verhuurlocatie kan een kampeerterrein zijn maar ook een agrarisch bedrijf (zoals een biologische pluktuin) of andere interessante locatie, lokale ondernemer of burger. De locatie en het gastheerschap moeten kloppen, dus we nemen de tijd om persoonlijk de match te verkennen. 

De voorbereidingen

crowdfunding youtubeDe aanloop van ons project bestond voornamelijk uit het rond krijgen van de financiering en daartoe opstellen van een uitgebreid bussinessplan. Een tijdrovende en energievretende fase. We startte een Crowdfunding, het leukste onderdeel, stemde ondersteuning vanuit MKBFonds Drenthe af en gingen voor een Leadersubsidie. Allemaal gelukt! 

 

 

 

 

 

Leader