Tiny House

Een bosrijk verblijf, back to basic gecombineerd met comfort en  fijne extra's voor onvergetelijke outdoor vakantiedagen. Vanuit je bed uitzicht over een beekje in het bos. Het vaste tweepersoonsbed is voor je opgemaakt en is te bereiken via een vaste trap. Twee extra slaapplaatsen (60 cm breed, voor de kids) zijn te maken uit de slaap fauteuils. Tafelen kun je zowel binnen als buiten. Binnen een klepbank, tafel en twee losse zitplaatsen. 

In de keukencorner, met koelkast, water jerrycan en keukeninventaris met fijne kopjes en glazen, kun je een kopje koffie, thee zetten en je lunch of diner bereiden. Het tweepits gaststel kun je ook buiten gebruiken. Een menwagentje is daarvoor geupcycled tot buitenkookplaats. 

Verwarmend zijn de houtkachel binnen, naast vloerverwarming die voor een behaaglijke basis comfort zorgt.

Buiten een picknickbank, 2 loungestoelen, hangmat en privaat huisje met off grid gemak, vuurplaats, hakbijl èn kampvuur-tosti-ijzer .

Een creatie met een verhaal. Een greep uit het materialenpaspoort:

- De pui van (de) bakkerij Fleldderus uit Hooghalen. Gered uit de container, helaas met reeds gesneuveld glas, dus dat werd nieuw gekocht.

- Picknickbank gemaakt met een spoel als tafelblad en met stoelzittingen van internationaal bekende Deense designer Verner Panton. Een te gek verhaal. Meer dan honderd stoelen werden afgedankt. De schooldirectie wilde een andere kleur. De stoelen waren nog amper een jaar in gebruik.  

- De veranda: van Afrikaans Azobé hout, geoogst uit kalverroosters van een Drentse boer. Uit elkaar gehaald (een flinke klus) en tot vlonder gemaakt. 

- Het plafond van de veranda en de keukenwand: een stukje van een hele stapel fotoplaten, uit het belastingkantoor in Amsterdam. Zo kunnen je belastingcenten dus terecht komen.

- Buitenkookplaats: een menwagentje geupcycled

- Frame binnenkeuken en aanrechtblad: hergebruik presentatietafel galerie

- Lamp binnen: Dock lamp, gebruikt bij het laden van vrachtwagens, voorzien van een vriendelijker peertje

- Bijzonder meerledig oldscool dubbelglas raampje uit een Zweeds huisje, gekregen van onze vrienden van Landgeluk, lokaal voedsel promotors.

- gordijnen samengesteld uit stalen van interieurwinkel

 - Buitenbetimmering Douglas planken verduurzaamd volgens Japanse techniek Shou Sugi Ban (verkolen toplaag).

Benieuwd naar het brusje van OeHoe? Kwaak staat verderop in dit bos.